VERKONOMISTAJAT JA VERKONRAKENTAJAT

Sähkö- ja kuitukaapeleiden kartoitukset ja syvyysmittaukset verkonomistajille, verkonrakentajille ja urakoitsijoille

Kartoitamme, tarkastamme ja syvyysmittaamme uusia ja olemassa olevia sähkö- ja kuitukaapeleita verkonomistajille, verkonrakentajille ja urakoitsijoille. Vesi- ja viemärilaitoksille tarjoamme myös vesi- ja viemäriverkostojen kartoitukset.

Kaapelin maahan kaivamisen jälkeen tehtävässä kaapelikartoituksessa kartoitetaan ja merkitään kaapelin reitti. Asiakas voi sitten halutessaan itse dokumentoida mittaustiedot GIS-ohjelmaansa tai tilata meiltä verkkodokumentoinnin.

Verkonomistajan ja verkonrakentajan edun mukaista on varmistaa, että kaapeli on asennettu riittävän syvälle ja voimassa olevien määräysten, kuten Traficomin (M71/2020) mukaisesti. Kaapelikartoituksen yhteydessä kannattaa siten samalla tehdä kaivutöiden laadunvarmistus, jolla varmistetaan mm. kaapelin oikea syvyys.

Uusien projektien ja kaapeleiden käyttöönoton yhteydessä suosittelemme, että tarkastuksen suorittaa riippumaton ja kokenut taho, kuten NordWest Engineering. Näin mahdolliset virheet havaitaan ajoissa ja vältytään työn tekemiseltä uudelleen myöhemmässä vaiheessa. Liian matala asennussyvyys voi lyhentää kaapelin käyttöikää ja aiheuttaa myös turvallisuusriskin ihmisille ja ympäristölle.

Palveluihin sisältyy myös maaston silmämääräinen jälkitarkastus, jolla varmistetaan maaston ennallistaminen rakennusvaiheen jälkeen.

Tarkistusmittaus vaatii kokemusta, oikeat välineet ja tarkkuutta

NordWest Engineering tunnetaan yhtenä Suomen parhaista tarkistusmittauspalveluista – kokemuksemme kattaa kymmenien tuhansien kilometrien mittaiset kaapelikartoitukset. Meillä on pitkä kokemus kaapelikartoituksista ja syvyysmittauksista. Tiedämme, kuinka mittaukset suoritetaan oikein ja mitkä tekijät voivat vaikuttaa mittaustuloksiin. Tarkat ja todellisuutta vastaavat mittaukset ovat meille sydämen asia: pienikin poikkeama kartalla voi merkitä kentällä monta metriä heittoa todelliseen sijaintiin.

Ota yhteyttä, jos haluat saada lisätietoja kaapelikartoituksesta, laadunvarmistuksesta ja kaapeleiden syvyysmittauksesta.